Cuma Buluşmaları’nda Bu Hafta Tolga Sütlü Hocamızla Açık Ders Gerçekleştirdik.

Cuma Buluşmaları’nda bu hafta kayyum rektör Naci İnci tarafından 21 Ekim’de görevinden uzaklaştırılan Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğretim üyesi hocamız Tolga Sütlü ile açık ders gerçekleştirdik.

Köstebek Akademisi olarak sadece üniversitelerin dört duvar arasında olmadığını her koşulda göstermeye çalışıyoruz. Bilimsel bilgi üretimi her yerde hocasıyla öğrencisiyle gerçekleştirilebilir. Bilim bugün ayaklar altına alınmaya çalışılıyor. Bilimden, barıştan yana hocalarımız akademiden, öğrencilerinde uzaklaştırılıyor. AKP Türkiye’sinde ‘akademik iflas’ yaşanmaktadır. Köstebek Akademisi olarak bugün her karışı fethedilmeye çalışılan, iflas ettirilen, bilimden uzaklaştırılan, sistemin uysal kurumuna dönüştürülen akademiye karşı ‘başka bir üniversite mümkün’ diyerek yolumuza devam ediyoruz. Alternatif akademi olarak bilimsel bilgi peşinde koşan hocalarımızla buluşuyoruz.

Açık Dersimizin Birinci Bölümü

Tolga Sütlü hocamızla da ‘Bağışıklık Sistemini Kullanarak Kanseri Yenebilir Miyiz?’ başlıklı açık ders gerçekleştirdik. Kanserle mücadelede önemli bir çalışma içerisinde olan hocamızın akademiden uzaklaştırılmaya çalışılması bugünün AKP Türkiye’sinin kısa bir özeti gibidir. Hocamızın sunumundan ardından soru-cevap yaparak açık dersimizi sonlandırdık.

Açık dersimizi Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz. Buluşmalarımıza devam edeceğiz.

Bize her yer üniversite!